top of page

Upptäck framtiden för säkert samarbete i molnet

Dina känsliga data är säkra hos oss!

Är du en organisation som hanterar känslig information som personuppgifter, affärshemligheter eller kritiska upphandlingsdata? Om så är fallet förstår du utmaningen med att utnyttja kraften i molntjänster och AI samtidigt som du skyddar dina konfidentiella data. Även små organisationer, som kommuner, kan inte alltid ha allt på sina egna servrar. På Agido har vi hittat lösningen.

Vi vet att olika sätt att jobba på går hand i hand med systemutveckling. Därför har vi utifrån vår kunskap och erfarenhet tagit fram ett verktyg som gör digital överföring av känslig data säker och möjlig, med både användare och mottagare i fokus. På Agido har vi ett uppdrag att bidra till utveckling inom samhällsviktiga tjänster och maximera varje krona av dina skattepengar. Vi vet att varje offentlig organisation är unik, men ändå delar de gemensamma uppdrag. Föreställ dig effekten av en delad AI-modell som upptäcker bedrägerier i bidragsansökningar i alla kommuner. Vi är dock fullt medvetna om integritetsproblemen. Din känsliga information måste förbli privat.

Vi har knäckt koden med en banbrytande teknik som kallas homomorf kryptering. Denna otroliga innovation gör att vi kan bygga applikationer där din data förblir krypterad, även när den bearbetas i en molnbaserad AI-modell. Din känsliga information förblir dold för nyfikna ögon, vilket säkerställer att endast auktoriserade personer kan komma åt den.

Hur det fungerar?

Normalt krypteras data, skickas till en molntjänst, dekrypteras för bearbetning och krypteras sedan igen innan den skickas tillbaka till dig. Men med homomorf kryptering sker all magi medan din data är krypterad. Agido har inte nyckeln för att dekryptera din data. Vi har en speciell nyckel för bearbetning, inte för nyfikenhet.

Verkliga applikationer

Vi har redan påbörjat arbetet med denna banbrytande teknik. Föreställ dig en AI-modell som identifierar högriskpatienter i akutsjukvård utan att äventyra patientens integritet. Eller ett system som upptäcker potentiella bedrägerier i banktransaktioner samtidigt som dina finansiella uppgifter är låsta. Det här är bara början, med oändliga möjligheter att förändra hur vi samarbetar och delar information på ett säkert sätt.

Samarbetets kraft

Men det är inte allt. Vi bryter ner barriärer mellan organisationer. Olika sjukhus kan samarbeta om krypterad data för att förbättra patientvården utan att avslöja känsliga detaljer. Banker kan förena krafter för att bekämpa bedrägerier, dela expertis utan att avslöja kundinformation. Tillsammans är vi bryter vi mark för en ny era av säkert lagarbete. En IT-revolution tror vi inte är de stora visionerna utan enkla tekniska lösningar på vardagliga problem.

Vad du kan förvänta dig

Den här tekniken är revolutionerande, även om den för närvarande är lite långsammare på grund av rigorösa säkerhetsåtgärder. Vi är dedikerade till att upprätthålla din säkerhet, vilket innebär att lägga till en touch av "brus" för att garantera säkerheten. Även om detta kan påverka hastigheten, är det en liten kompromiss i förhållande till att åstadkomma överträffad säkerhet. Och medan stora språkmodeller som ChatGPT är lite utom räckhåll för närvarande, utvecklar vårt team ständigt denna teknik för att låsa upp ännu fler möjligheter.

Är du nyfiken?

Låter detta som lösningen du har letat efter? Har ni ett unikt behov eller en applikation som ni skulle vilja testa och skapa tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig och låt oss ha ett samtal.

Vår expertis är er resurs, och vi är redo att hjälpa er att forma en säkrare och mer upplyst framtid. Vi är glada över att utforska de oändliga möjligheterna som väntar.

Senior konsult/ IT-arkitekt


073-637 01 11

Partner, grundare och VD


070-941 87 87

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page